Stig Östlund

söndag, juli 31, 2011

Ferierende Reinfeldt får kraftig kritikk

NORGE

 
Dro på ferie til Tyrkia to dager etter terrorangrepene mot Oslo og Utøya.
 
Lørdag etter angrepene 22. juli holdt den svenske statsministeren en tale der han fordømte terrorhandlingene, og samme dag snakket han med statsminister Jens Stoltenberg på telefon. Utover det skal ikke den svenske statsministeren ha foretatt seg mye.

Men i dag skriver svenske avisen Aftonbladet at Reinfeldt dro på ferie til Tyrkia forrige søndag. Hvor lenge han blir på ferie er foreløpig uklart.

Kun to dager etter terrorangrepene mot Norge satt Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt seg på flyet mot ferieparadiset, sammen med sin kone og sikkerhetsvakter, ifølge avisen.

Massiv kritikk
Reinfeldt har vært helt fraværende i offentligheten den siste uken, og tausheten hans er blitt møtt med kraftig kritikk i Sverige.

Reinfeldts informasjonsmedarbeider Markus Friberg ønsker ikke å kommentere hvor statsministeren befinner seg, og sier at statsministeren heller ikke ønsker å kommentere kritikken mot ham.

Sveriges største avis, Aftonbladet, spurte i en artikkel tidligere denne uken: «Hvor er du, Reinfeldt?», og sammenlikner blant annet med at Barack Obama kom til den norske ambassaden i Washington for å undertegne kondolanseprotokollen.

- Ikke tatt på alvor
AUFs svenske søsterorganisasjon, SSU, er blant dem som har kritisert Reinfeldt for å være fraværende.

SSU stiller spørsmål ved at statsministeren verken deltok på noen av minnegudstjenestene eller på fredagens minnemarkering i Stockholm, der tusenvis av mennesker tente lys.

- Han var velkommen, sa SSU-leder Jytte Guteland tidligere denn uken.

Statsviter Ulf Bjereld peker på at Reinfeldt burde lede sorgarbeidet i Sverige.

- Nå har han handlet på en måte som får mange til mene at han ikke fullt ut har tatt situasjonen på alvor, sier han til Svenska Dagbladet.

- I en slik situasjon kan ikke statsministeren trekke seg unna, skriver politisk redaktør Peter Wolodarski i Dagens Nyheter.

Mange brev til statsministeren
Avisen Dagens Nyheter har gått gjennom alle brev sendt til statsministeren den siste uken, og det er terrorangrepet i Norge som er det gjennomgående teamet. Blant 50 brev om terrorangrepet, er rundt halvparten kritiske til statsministeren.

- Det kjennes sørgerlig at Obama synes å bry seg mer om å våre naboer enn du, skriver en svensk kvinne i et brev til Reinfeldt.

- Jeg har aldri skrevet noe liknende, men denne gangen må jeg bare uttrykke hvor skuffet jeg er over hvordan du har håndtert tragedien i Norge, skriver en kvinne

VAKNA FÖR F-N!
ETT JÄKLA SÄTT (YNKLIGT)  AV VÅR  STATSMINISTER !

Bloggarkiv