Stig Östlund

torsdag, mars 25, 2010

Bilbomb, jaha

"Explosión del carro bomba en Buenaventura.
La detonación se produjo hacia las 9:35 de la mañana de este miércoles, cerca de la Unidad de Reacción Inmediata (URI), de la Fiscalía General de la Nación y la Alcaldóa Municipal./Tidningen El Tiempo (Colombia).".
Bilbomb i Buenaventura (som sedan visade sig ha krävt nio liv). Nyheten är också relativt mycket uppmärksammad i svensk massmedia. Buenaventura är en mycket farlig stad, kanske den farligaste i Sydamerika. Att en bilbomd dödar nio människor tycker man naturligtvis är avskyvärt, men inte chockeras man i Buenaventura. Imorgon är bomben med sina offer glömd i denna Colombias största Stillahavs-hamn. I morgon inträffar nytt avskyvärt att fnysa åt för minst sagt härdade invånare i Buenaventura. Hårda bud? Ja visst, så är det i B/ventura. I Buenaventura finns f.ö. de flesta prostituerade, jag tror de flesta i hela Sydamerika om man tar hänsyn till invånarantalet. Dit åker också många av mannen övergivna mammor från särskilt den större staden Cali för att börja sitt nya "jobb". Man är helt enkelt tvingad för att med sin unge överleva.
Det har troligtvis inte ändrat sig något sedan jag var i de här trakterna; det kanske t.o.m. är värre, och då blir man rädd. Mycket rädd.

Bloggarkiv