Stig Östlund

lördag, mars 14, 2009

Diana Krall

Diana Krall föddes på en ö, Vancouver Island som jag besökte relativt ofta som sjöman, och som av skilda anledningar blev min favorit-ö, men det är inte därför hon tillhör mina favoriter inom populärmusiken.
På torsdag inleder hon årets turne med framträdande på Honolulu, sedan blir det enbart USA och Canada. Tyvärr inget Sverige, ens Europa. Klickar man på rubriken till detta inlägg ("Diana Krall") hör man henne i "Cry me a river", en låt som ursprungligen var skriven för drottning Ella Fitzgerald.


Här sjunger 58-åriga Ella "sin" låt:
http://www.youtube.com/watch?v=jAoABuJS1MA


Det finns tre artister som jag gärna vill sätta högst på "Cry-me-a-river-listan". Alla från Amerika. Den tredje är Barbra Streisand: http://noolmusic.com/videos_2/barbra_streisand_cry_me_a_river_music.php
Att hoppa över "Woman in love" när man talar om Barbra Streisand är ett s.k. "kardinalfel", därför: http://www.youtube.com/watch?v=BHqAllSQ_eM


I övrigt konstateras glädjande att Barbra Streisand och Diana Krall jobbar på ett album tillsammans. Det skulle vara färdig till sommaren, men det blir väl tidigare pga Dianas snara turnestart (?).

Bilden: Diana Krall

Bloggarkiv