Stig Östlund

onsdag, mars 28, 2018

Lift Weights, Eat More Protein, Especially if You’re Over 40


  • PER  100 GRAM
  • Tonfisk: 27 g
  • Kyckling: 26 g
  • Sardiner: 25 g
  • Räkor: 24 g
  • Kalkon: 22 g
  • Rostbiff: 22 g
  • Rökt lax: 21 g
  • Hälleflundra: 21 g
  • Ägg: 13 g


  • Sojabönor: 34 g
  • Röda linser: 27 g
  • Bruna linser: 25 g
  • Mungbönor: 24 g
  • Vita bönor: 21 g
  • Kikärter: 20 g
  • Bruna bönor: 19 g
  • Tofu: 8 g
  • Böngroddar: 3 g
  • Gröna bönor: 2 g


  • Linfrö: 25 g
  • Jordnötter: 25 g
  • Jordnötssmör: 23 g
  • Pistagenötter: 21 g
  • Mandel: 21 g
  • Cashewnötter: 17 g
  • Pekanötter: 10 g
  • Russin: 4 g
  • Torkade fikon: 4 g
  • Torkad aprikos: 3 g


  • Broccoli: 5 g
  • Rosenkål: 5 g
  • Grönkål: 5 g
  • Majskolvar: 4 g
  • Kronärtskockor: 4 g
  • Blomkål: 3 g
  • Champinjoner: 3 g
  • Spenat: 3 g
  • Sparris: 2 g
  • Jordärtskocka: 2 g


  • Riven parmesan: 39 g
  • Fast ost, 20+: 30 g
  • Mozarella 30+: 29 g
  • Fast ost, 30+: 29 g
  • Emmentaler 45+: 28 g
  • Cammembert 30+: 25 g
  • Fast ost 45+: 25 g
  • Skyr: 11 g
  • Ymer naturell: 6 g


Bloggarkiv