Stig Östlund

måndag, juli 14, 2014

Planera för att fasa ut VM-fotbollen


Skönt för en del - men kraftiga abstinensbesvär för andra.
- Nu gäller det att fylla tomrummet. Att planera för att plana ut, säger Tore Brännberg, doktor i socialt arbete vid Göteborgs Universitet.
Enligt Brännberg, som bland annat skrivit böcker om de socialpsykologiska aspekterna hos fotbollssupportrar, har många rutat in sitt liv under VM-månad.
- Man har levt efter ett schema. Varit uppe sent på nätterna och kollat matcher och gett sig själv tillåtelse att sova längre på mornarna. Och så plötsligt kommer frågan - vad gör jag nu?
Receptet för att undvika VM-abstinensen heter planering. Att fundera på nästa steg redan när man sitter i sin fotbollsbubbla [jag denna blogs skrivare, alltså Stig har planerat så ingen VM-abstinens här inte. Måste också tillägga att jagär mycket nöjd med detta VM då kvalitén på spelet varit mycket hög - och vilken spänning i nästan alla matcher].
- Man kan tänka på vad man skulle ha gjort om det inte varit VM. Kanske åkt och hälsat på gamla faster. Det kan man planera in på måndag, tisdag till exempel så att det bara inte är helt tomt, säger Tore Brännberg.
Kan relationerna med ens närmaste ha tagit skada?
- Familjen kan säkert ha påverkats. Det är klart att det tär på förhållandet om en del gärna vill ta en strandpromenad och den andra absolut måste se Argentina.
Hur mycket har du själv sett av VM?
- Allt utom två matcher. Men jag har också klara planer för vad jag ska göra på måndag. . .

STORT GRATTIS TYSKLAND1

Bloggarkiv