Stig Östlund

lördag, december 01, 2012

Spontant


Inte nog med att GIF klantade sig i allsvenskan och (som vanligt) sjönk ner i Superettan. Nu
klantar sig även Timrå i ishockeyns högsta serie även om det inte är lika viktigt i ishockey som i världssporten fotboll. GIFs hissåkning Allsvenskan/Superettan är allvarligare.
Det värsta med de båda lagens sportsliga kris (i Timrås fall även ekonomisk sett något som kan kallas kris) är att nu koncentrerar sig lokala media på innebandy och korgboll och framförallt fotbollen "glöms bort". Ishockeyns Timrå kanske kan komma tillbaka, men i fallet fotbollens GIF tror jag tyvärr att det kommer att fortsätta med hissåkning många år framöver, och att det t.o.m. kan bli
åkning till våningen under Superettan. Mitt distrikt är inget fotbollsdistrikt av rang; ishockeyvännerna säger dock att disriktet är ett ishockeydistrikt av rang, och det kan man nog inte motsäga.
För egen personlig del spelar den dåliga fotbollen inget (för stan dock mycket) utan bortskämd som man blivit av den internationella fotbollen tyr man sig, med tevens och datons hjälp, till de europeiska storlagen. Beträffande ishockeyintresset som, särskilt på Tumbatiden varit stort, har intresset helt slocknat (men vet naturligtvis att hockey på is är viktigt för distriktet, och då särskilt för den tråkiga (som Laholm fast värre) grannkommunen Timrå. Innebandy och korgboll bryr jag mig, liksom de flesta,  inte på något vis om; tvivlar t.o.m. att seriemässig framgång i de båda nämnda grenarna skulle ha någon stor betydelse vad gäller PR för distriktet. Kanske att nämnandet av namnet Sundsvall i riksnyheterna i samband med korgbollmatcher ger lite glans, om än inte lika mycket som Kjell Lönnå. Det jag saknar personligen är fotboll av klass men också handboll av klass. Men något hopp vad gäller handbollen finns inte (heller).
Sundsvall (här fräckt hopslagen med Timrå)  kan i vart fall om man jämför med andra svenska småstäder, kallas en stor idrottsstad med stor aktivitet i många idrottsgrenar. Och det kanske är viktigare än topplacering i världssporten fotboll.

Bloggarkiv