Stig Östlund

torsdag, februari 03, 2022

 


God morgon! Stagnerad användartillväxt. Inflation. Apples spårningsändringar. Men gårdagens delårsrapport visar också att Metas vd Mark Zuckerberg står inför ett helt annat hot. 

😰 Det blev en svettig rapportdag för Mark Zuckerberg. Omsättningen på 33,7 miljarder dollar i det senaste kvartalet nådde inte upp till analytikernas förväntningar, och för första gången syntes en dipp i antalet dagliga aktiva användare. Meta (tidigare Facebook) radade upp makroekonomiska orsaker till intäktsmissen, som inflation och störningar i leveranskedjan, vilket påverkar annonsörernas budgetar. Apples ändrade spårningspolicy hjälpte inte direkt till. 


Och utsikterna ser inte ljusa ut. Tillväxten för nästa kvartal spås bara till mellan 3–11 procent. Det kan bli den lägsta i bolagets historia. Orsaken? Ökad konkurrens om användares tid, som det heter i rapporten. Framför allt från rivalen Tiktok, vilket Mark Zuckerberg och andra toppchefer betonade under analytikerkonferensen. Metas aktie slaktades i efterhandeln, och rasade över 20 procent. Om det blir facit vid börsens öppning i dag betyder det ett tapp på mer än 175 miljarder dollar i börsvärde.


Bloggarkiv