Stig Östlund

söndag, februari 24, 2013

Tandvårdsförsäkring

Skulle denne okände
person önska sig
försäkringen
blir det p.g.a.
dålig bonus
hög avgift.

Jag var hos tandläkaren (Folktandvården) häromdagen. Det handlade om en "obligatorisk" årlig kontroll. Det konstaterades inga problem med mina tänder. Samtidigt fick jag en rejäl information om landstingets
tandvårdsförsäkring. Eftersom jag fick en bra bonusplacering (ligger på den bättre halvan) blir månadskostnaden för försäkringen relativt låg. Friskvårdsavtalet om försäkringen innebär att jag de närmaste tre åren (som därefter kan förlängas) gratis får a) undersökningar och utredningar b) hälsofrämjande insatser c) behandlignar av sjukdoms- och smärttillstånd som t.ex. rotbehandling, tandutdragning, bettskena d) reparativ vård som t.ex. fyllning och krona (inom dessa områden gäller avtalet även för vård hos specialisttandläkare som vårdgivare remitterar mig till). I avtalet ingår t.ex. inte behandling för att ersätta förlorade tänder, akutbesök hos annan än Folktandvården, behandling av arbetsskador och olycksfall. För rehabiliterande vård som inte ingår i avtalet, men har ersättningsberättigande i tandvårdsstödet, finns ett högkostnadsskydd.
Med andra ord en förträfflig försäkring för mig. Rekommenderas till alla som anlitar Folktandvården, särskilt  de äldre som har hyfsade tänder , och då med tanke på försäkringskostnaden .
Tack Folktandvårdens i Kvissleby (Njurunda) trevliga personal för mycket bra information!

Bloggarkiv