Stig Östlund

fredag, juni 24, 2011

Victor Muller, en stor bluffmakare eller...?

Victor Roberto Muller, född 13 september 1959, är en nederländsk affärsman. Han är grundare av och VD för den nederländska sportbilstillverkaren Spyker Cars samt styrelseordförande för svenska Saab Automobile sedan 2010.
Muller studerade juridik vid Universitetet i Leiden. Efter examen 1984 blev han advokat i Amsterdam hos advokatbyrån Baker & McKenzie. År 1989 gick han med i ledningsgruppen för offshore-bolaget Heerema i Leiden. En management buyout gjorde honom till delägare i bärgning och bogsering vid företaget Wijsmuller i IJmuiden. Från och med 1992 ledde Muller flera företag, såsom Emergo Mode Groep, vilket kom att lanseras på Amsterdambörsen som McGregor Fashion Group./Wikipedia

Victor Muller är biltillverkaren Saabs största belastning skriver Dagens Nyheters Jacques Wallner.

Näringsminister Maud Olofsson och Socialdemokraternas partiordförande Håkan Juholt uttalar sina sympatier och medkänsla för de anställda på Saab. Det var ju storstilat ;)

SNB (Skönsmons Nyhets Byrå) tillkännager härmed att årets pris för längsta tålamodet
kommer att tilldelas de anställda på Saabs bilfabrik vid en ceremoni i Skönsmons kyrka så snart konkursen begärts.
Näringsministern som har känt på sig att Saab skulle falla, har tackat ja till medverkan vid ceremonin. Samtidigt som hon meddelar att hon redan har varit i Paris och köpt en blus och en kjol just för prisceremonin. Hon skall, har hon lovat, även bidra väsentligt till prissumman vilket hon förmår genom att dra in på klädkontot. I framtiden blir det bara klädinköp varannan dag garanterar hon. Vi på SNB blir närapå tårögda vid tanken på vår ministers bevis på  solidaritet.

Bloggarkiv