Stig Östlund

söndag, juni 12, 2011

Invest in Skåne startar internutredning efter uppmärksammad tjänsteresa

Jag har tagit bort ett, som det visat sig felaktigt inlägg om regiondirektören, ett inlägg som jag beklagar.
I stället lägger jag in ett pressmeddelandet från Region Skåne och hoppas därmed ha skapat rättvisa.

Pressmeddelande från Region Skåne

Invest in Skåne har beslutat att omedelbart inleda en internutredning om den tjänsteresa till Barcelona som har uppmärksammats av media.

- Det är viktigt för oss att få en samlad bild av vad som har hänt i samband med denna resa som ägde rum för två år sedan. Men vad vi har sett hittills har varken kvitton eller andra kostnader från någon nattklubb tagits upp på reseräkningen av vår medarbetare, säger Invest in Skånes vd Stefan Johansson i en kommentar.

Invest in Skåne kommer nu att uppdatera sina medarbetare på Region Skånes regelverk för tjänsteresor.

- Att marknadsföra Skåne utanför våra gränser är ett långsiktigt arbete som kräver resor både inom och utanför Sverige. Men tack vare vårt intensiva arbete de senaste åren kan vi nu se resultat i form av en kraftig ökning av antalet internationella etableringar, säger Hans Henecke som är koncernchef i den marknadskoncern där Invest in Skåne ingår.

Under 2010 etablerade sig 21 utländska företag i Skåne med hjälp av bl a Invest in Skåne. Av dessa kom sju från Europa och fjorton från Asien och Nordamerika. Dessa etableringar har medfört 300 nya arbetstillfällen samt investeringar på 1,5 miljarder kronor i Skåne.

- Det är viktigt att poängtera att arbetet med att stödja och utveckla det skånska näringslivet leder till ökade skattintäkter som i sin tur leder till fler resurser inom vården. Med andra ord handlar det inte om att vi tar finansiering från vården utan istället bidrar vi med resurser till vården, säger Hans Henecke i en kommentar.

För mer information:
Stefan Johansson, vd Invest in Skåne, 0768-8707 25
Hans Henecke, koncernchef Business Region Skåne samt chef Näringsliv Skåne, 0705-16 34 81

Bloggarkiv