Stig Östlund

torsdag, juni 16, 2011

Hittad död efter fyra månader

I fyra månader tros en 64-årig man i Mariestad legat död i sin lägenhet. Mannen, som gick i pension vid årsskiftet, sågs senast av några tidigare arbetskamrater i januari eller februari. När en före detta arbetskollega nyligen besökte lägenheten hittades 64-åringen död. Polisen misstänker inget brott.
- En hemsk händelse. Vi har undrat vart mannen tog vägen, men han ville sköta sig själv, säger en granne till Mariestads-Tidningen.

Detta är en skam för ett land som många, kanske de flesta av dess invånare, anser sig vara det enda landet i världen där full mänsklig värme råder. Det är inte första gången som något liknande händer. "Han ville sköta sig själv", därför har man skitit i honom. God dag hårda, kalla yxskaft. Han har kunnat sköta sig själv till hundra procent, även om man tittat till honom åtminstone ett par gånger i veckan  och sagt 'hej', och ett par ord om vädret, för att sedan dra sig tillbaka.
Omtänksamhet om människor utanför familjens murar kräver tyvärr något som är en bristvara i ensamhetens stamort på jorden: lite mod.

Bloggarkiv