Stig Östlund

onsdag, juni 01, 2011

”För personalen på sjukhuset är jobbet mer än ett jobb” (The New Sweden)


2011-06-01
Sjukhusets tidigare mångmiljonunderskott är nu på plus, en tredjedel av de anställda är uppsagda och av dem som är kvar är många trötta.
2008 började omställningsarbetet på Örnsköldviks sjukhus. Landstinget Västernorrland ville ha ett sjukhus med budget i balans och resultatet som då låg på minus 106 miljoner ligger i dag på plus en miljon.
Men det har kostat.
29 procent av personalen sades upp och enligt en rapport som presenterades i veckan har omställningen också tärt på personalens förtroende.
– Vi har en intensiv period bakom oss och det är många medarbetare som är trötta, men vi är fortsatt målinriktade för att vi tror att det går att åtgärda de problem som återstår, säger sjukhusdirektör Monika Johansson till lokaltidningen Örnsköldviks Allehanda.
Hon förklarar att hon är med den personal som är kvar på sjukhuset och att hon tagit signalerna om utmattning på allvar (Jasså!).
– Det finns ett otroligt engagemang, det finns många bra idéer, annars hade jag aldrig stannat kvar här. För personalen på Örnsköldviks sjukhus är jobbet mer än ett jobb, säger hon till tidningen.

Bloggarkiv