Stig Östlund

fredag, juni 03, 2011

Danske indvandrere er velkomne i Sverige

JYLLANDS POSTEN
3 JUNI 2011
Fredrick Federley, indvandrerordfører for Centerpartiet, medlem af Sveriges rigsdag
Hvert år ankommer tusindvis af mennesker fra andre lande til Danmark for at skabe sig en bedre tilværelse gennem arbejde og virksomhed. Det burde være en positiv ting.
Danmark står ligesom Sverige over for en række store demografiske udfordringer med faldende fødselstal og et stigende antal pensionister.
En aldrende befolkning og større efterspørgsel på omsorg udfordrer helt sikkert tilvæksten og lægger pres på velfærden. Men da flere mennesker vil komme til os for at bo og arbejde, kan vi begrænse omfanget af disse problemer.
Derfor er det meget underligt, at Danmark vælger at bygge mure op og skærme sig mod omverdenen ved at beskytte sig mod indvandrere og begrænse bevægelsesfriheden over grænserne.

Restriktioner
Gennem de senere år har regeringen indført en række restriktioner som f.eks. aldersbegrænsning og kapitalkrav ved familiesammenføringer.
For nylig besluttede den danske regering atter at skærpe grænsekontrollen mod EU-landene i strid mod unionens grundlæggende principper om fri bevægelighed for borgerne.
Dansk Folkeparti har fået stor indflydelse på regeringspolitikken. De afgørende stemmer i anliggender, som berører immigration og asyl, ligger nu hos protektionister og globaliseringsmodstandere af den værste slags. Det er kommet så vidt, at mennesker fra andre steder af verden føler sig udstødte.

Negativ indstilling
I undersøgelser siger f.eks. halvdelen af de højtuddannede immigranter i Danmark, at de ikke føler sig velkomne på grund af danskernes negative indstilling og grove generaliseringer af indvandrere.
Det er både dumt og tragisk. Men hvis danskerne ønsker at mure sig selv inde, så er de læger, entreprenører og håndværkere, som føler sig ramte, mere end velkomne i Sverige. Vi har indset, at vi har brug for dem. Det svenske centerparti arbejder på, at Sverige skal blive et attraktivt nybyggerland for mennesker fra hele verden. I de senere år er det faktisk blevet lettere at få opholdstilladelse for indvandrere, der ønsker at arbejde i Sverige.

Vi åbner endnu mere
Vi har for nylig, på tværs af partierne, indgået en overenskomst om indvandrerpolitikken, der har et langsigtet perspektiv. På den måde kan vi gøre Sverige endnu mere tilgængeligt, f.eks. gennem bedre vilkår for asylsøgere, cirkulær migration og arbejdsindvandrere. Modsat Danmark, hvor det fremmedfjendske parti, Dansk Folkeparti, indgår i regeringen, så har den svenske regering valgt ikke at samarbejde med det protektionistiske og indvandrerfjendske parti Sverigedemokraterne.
Vi er overbeviste om, at fremtiden består i at åbne grænserne for omverdenen. Den førte indvandrerpolitik hænger direkte sammen med, hvordan et land i fremtiden vil lokke arbejdskraft til sig. I Sverige er den udbredte holdning, at vi ikke har råd til at lukke grænserne på den måde, som Danmark har gjort.
De danske tømmermænd kan blive rigtig slemme, når befolkningen ældes, og der ikke findes mennesker eller ressourcer til at tage hånd om dem. Men det er ikke vores problem. Jeg vil i stedet invitere nydanskerne, som ikke føler sig velkomne i Danmark, til Sverige.
Vi har brug for jer, og vi vil gerne hagerne have, at I er her.

Bloggarkiv