Stig Östlund

tisdag, november 06, 2012

Mittmedia slår ihop tidningarna


17 varumärken och 500 journalister samlas under samma paraply när Mittmedia slår samman samtliga redaktioner i ett nytt bolag.

Arbetarbladet, Gefle Dagblad, Sundsvalls Tidning och Länstidningen Östersund är bara några av de tidningar som kommer ingå i det gemensamma bolaget. Det rapporterar Medievärlden.
Målet med förändringen är att få en gemensam legal struktur som också beskrivs som en offensiv satsning som ska ge möjlighet att utveckla nya typer av journalistik. Exempelvis ska det nya bolaget ha en lokal databasresearch som ska ge minst två publiceringar som ger stort genomslag i riksmedia per halvår.
– Nya mönster föder nya metoder. Jag tror det här blir som ringar på vattnet, säger Mittmedias redaktionschef AnnaKarin Lith till Medievärlden.
Facket, som planerar att organisera om sig i samband med att det nya bolaget sjösätts, ser däremot inte centraliseringen som en "jätterolig" utveckling.
– Men vi inser att något måste göras, inte minst med tanke på upplageutvecklingen, säger Gävletidningars fackklubbsordförande Nils Holmqvist till Medievärlden.
Förändringarna ska börja gälla efter årsskiftet. /Dagens Media

Bloggarkiv